Pęseta podologiczna S
18968
Pęseta podologiczna w rozmiarze S, o całkowitej długości 8 cm. Szpiczasta końcówka, ząbkowane ostrze umożliwiają precyzyjne chwytanie nawet najmniejszych elementów. Niewielki rozmiar daje możliwość dotarcia do niewidocznych obszarów w wałach paznokciowych i pod płytką paznokciową. Delikatna sprężystość pęsety sprawia, że ręka nie męczy się podczas pracy. Narzędzie wykonane ze stali chirurgicznej.
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Opis produktu
Szczegóły
Dodatkowe informacje
Opis produktu
Pinceta podologiczna o ostrych końcówkach, w rozmiarze S. Jest niezbędnym elementem wyposażenia każdego gabinetu profesjonalnej pielęgnacji stóp. Szpiczasta końcówka oraz ząbkowane ostrze umożliwia precyzyjne chwytanie nawet najmniejszych elementów. Delikatna sprężystość pęsety sprawia, że ręka nie męczy się podczas pracy. Pinceta wykorzystywana w zabiegach usuwania klamry drutowej oraz tamponady podologicznej. Niewielki rozmiar daje możliwość dotarcia do niewidocznych obszarów w wałach paznokciowych, jak i pod płytką paznokciową. Narzędzie wykonane jest z wysokiej jakości stali chirurgicznej, pod specjalne potrzeby zabiegów podologicznych.
Całkowita długość narzędzia: 8 cm.
Dezynfekcja i sterylizacja:
- Każdorazowo po wykonanym zabiegu, narzędzie powinno przejść pełen proces od mycia po sterylizację. Przed rozpoczęciem mycia, należy usunąć ręcznie, przy pomocy jednorazowej ściereczki, ręcznika papierowego lub szczoteczki, ewentualne zanieczyszczenia takie jak pozostałości tkanek, pył, czy inne zabrudzenia.
- Pierwszym etapem procesu czyszczenia jest mycie narzędzia. Rekomendowane jest użycie do tego celu myjki ultradźwiękowej.
- Kolejnym etapem jest sterylizacja. Narzędzie po uprzednim myciu, dezynfekcji i suszeniu, należy poddać procesowi sterylizacji przy użyciu urządzeń i w warunkach zgodnych z obowiązującymi normami.
- Zalecana metoda sterylizacji to sterylizacja parą wodną w nadciśnieniu w temperaturze 134 stopni Celsjusza (nie przekraczać 200 stopni). Pęseta może być również sterylizowana w 121 stopniach. Minimalny czas sterylizacji to 15 minut, czas suszenia pakietu to 20 minut.